​Når alt ikke går helt efter planen

Ugens historie

Uge 38


En østeuropæisk kvinde kommer til Springbræt  med håbet om at kunne starte på en frisk og få en aktiv tilknytning til det dansk arbejdsmarkedet. Hun kom til Danmark på grund af et ægteskab som viste sig at blive yderst traumatisk for hende. Hun fik psykiske mén af forholdet og blev hjulpet ud af ægteskabet via et Krisecenter. Kvinden er højt uddannet og har forgæves forsøgt at blive ansat i samtlige praktikker hun har været i. Da hun er på integrationsydelse har hun et højt økonomisk incitament for at få job. 

Kvinden fik nok af alle de afslag hun modtog og søgte ind på RUC (international linje). Hun ville tage en tre årig overbygning i håbet om at blive bedre kvalificeret til job i DK. Hun havde dog et problem i forhold til studielivet – hun havde ingen bærbar PC. Springbræt hjalp til på bedste vis og forærede kvinden en brugt laptop, så det kunne lette hendes studieliv. Alt var på plads og klart indtil kvinden fik afslag på sin ansøgning om SU for udlændinge, og desværre måtte droppe sin gode plan. 

Så nu er vi tilbage ved udgangspunktet om at komme på arbejdsmarkedet, + at hun har fået en udfordring mere, - hun er blevet boligløs. Konsulent Scarlett Zeman, Springbræt

Dansk RÅSTOF